|
| |
|
 Sponsor | YONCA | Jul 24, 2007 2:44pm | Akrep gibisin kardesim,
korkak bir karanlık icindesin akrep gibi.
Serce gibisin kardesim,
sercenin telasi icindesin.
Midye gibisin kardesim,
midye gibi kapalı, rahat.
Ve sönmüs bir yanardag agzi gibi korkuncsun, kardesim.
Bir değil, bes değil, yüz milyonlarlasin maalesef.
Koyun gibisin kardesim,
gocuklu celep kaldirinca sopasini
sürüye katiliverirsin hemen
ve âdeta magrur, kosarsin salhaneye.
Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
hani su derya icre olup deryayı bilmiyen baliktan da tuhaf.
Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende.
Ve acsak, yorgunsak, al kan icindeysek eger
ve hâlâ sarabımızı vermek icin üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin,
-- demeğg de dilim varmiyor ama --
kabahatin cogu senin, canim kardesim! (N.H.Ran) |
|
|  | 2265573 | Jul 25, 2007 5:25am | Son sozler;
Sizlere dargin degilim.Sizin ve diger zevatin iplerinin hangi efendiler tarafindan idare edildigini biliyorum.Onlara da dargin degilim.Kellemi onlara goturdugunuzde deyiniz ki,Adnan Menderes,hurriyet ugruna koydugu basini 17 sene evvel almadiginiz icin sizlere mutesekkirdir.İdam edilmek icin ortada hicbir sebep yok.Olume kadar metanetle gittigimi silahlarin golgesinde yasayan kahraman efendilerinize acaba soyleyebilecek misiniz?
Sunu da soyleyeyim ki,milletce kazanilacak hurriyet mucadelesinde sizi ve efendinizi yine de 1950'de kurtarabilirdim.Dirimden korkmayacaktiniz.Ama simdi milletle el ele vererek,Adnan Menderes'in olumu sizi ebediyete kadar takip edecek ve birgun sizi silip supurecektir.Ama buna ragmen merhametim sizlerle beraberdir.
Adnan Menderes...
!!! |
|
| 
| barantura | Jul 25, 2007 6:03am | GENÇLİK EFOR TESTİ
Bu test 25 - 35 yaş arasındaki kişilerin siyaseten hangi yaş grubuna ait olduklarını tespit etmek üzere hazırlanmıştır. Test 7 bölümden oluşmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Süreniz 367 Dakikadır.
I. BÖLÜM: VATANDAŞLIK BİLGİSİ
SORU 1: Halkı başı boş bırakırsan nereye varır?
A) Davulcuya
B) Zurnacıya
C) Halk sürü değildir Böyle soru olmaz.
SORU 2: 82 Anayasasını ne yapmalı?
A) Başbakanın kafasına fırlatmalı.
B) Kaynar kazana atmalı.
C) Adını AMAyasa yapmalı.
D) Müzeye kaldırıp yenisini yapmalı.
SORU 3: Cumhurbaşkanını kim seçmeli?
A) Baykal.
B) Birinci Çağlayan ve Tandoğan konsilleri.
C) Tanzanya halkı% |
|
| 
| hailsematary | Jul 25, 2007 6:18am | Adnan Menderes mi?
buyrun burdan yakin :
23 sentlik askere dair
mister dallas,
sizden saklamak olmaz,
hayat pahalı biraz bizim memlekette.
mesela iki yüz gram et alabilirsiniz,
koyun eti,
ankara'da 23 sente,
yahut bir kilodan biraz fazla mercimek,
elli santim kefen bezi yahut,
yahut da bir aylığına
yirmi yaşlarında bir tane insan
erkek,
ağzı burnu, eli ayağı yerinde,
üniforması, otomatiği üzerinde,
yani öldürmeye, öldürülmeye hazır;
belki tavşan gibi korkak,
belki toprak gibi akıllı,
belki gençlik gibi cesur,
belki su gibi kurnaz,
(her kaba uymak meselesi)
belki ömründe ilk defa denizi görecek,
belki ava meraklı, belki sevdalıdır.
yahut da aynı hesapla mister dallas,
(tanesi 23 sentten yani)
satarlar size bu askerlerin otuzbeşini birden
istanbul'da bir tek odanın aylık kirasına,
seksen beş onda altısını yahut,
bir çift ıskarpin parasına.
yalnız bir mesele var mister dallas,
herhalde bunu sizden gizlediler.
size yirmi üç sente sattıkları asker,
mevcuttu üniformanızı giymeden önce de,
mevcuttu otomatiksiz filan,
mevcuttu sadece insan olarak,
mevcuttu,
tuhafınıza gidicek,
mevcuttu
hem de çoktan mı çoktan
daha sizin devletin adı bile konmadan.
mevcuttu, işiyle gücüyle uğraşıyordu,
mesela mister dallas,
yeller eserken yerinde sizin new york'un,
kurşun kubbeler kurdu o,
gökkubbe gibi yüksek,
haşmetli, derin.
elinde bursa bahçeleri gibi nakışlandı ipek.
halı dokur gibi yonttu mermeri
ve nehirlerin bir kıyısından öbür kıyısına
ebem kuşağı gibi attı kırk gözlü köprüleri.
dahası var dallas,
sizin dilde anlamı pek de belli değilken henüz
zulüm gibi,
hürriyet gibi,
kardeşlik gibi sözlerin,
dövüştü zulme karşı o,
ve istiklal ve hürriyet uğruna
ve milletleri kardeş sofrasına davet ederek
ve yarin yanağından gayri her yerde,
her şeyde,
hep beraber
diyebilmek için,
yürüdü peşince bedrettin'in...
o, tornacı hasan, köylü memet, öğretmen ali'dir,
kaya gibi yumruğunun son ustalığı,
922 yılı 9 eylülü'dür.
dedim ya, mister dallas,
herhalde bütün bunları sizden gizlediler.
ucuzdur vardır illeti.
hani şaşmayın,
yarın çok pahalıya mal olursa size
bu 23 sentlik asker,
yani benim fakir, cesur, çalışkan milletim,
her millet gibi büyük türk milleti.
nazım hikmet ran
16.7.1953
---------------
dipnot: idama kesin bir sekilde karsiyim; kim olursa olsun.. |
|
|  | 2265573 | Jul 25, 2007 7:26am | Syn hailsematary,
N.H.Ran'in bizzat Adnan Menderes'e yazmis oldugu siirler de var,iceriginde ''Adnan'' ismi olup zamanin iktidarina yuklendigi.. Biliyoruz pek tabi,Adnan Menderes mi diye baslamana gerek yoktu..
Sizin gibi N.H.Ran'in da goremedigi bir gercegi hatirlatalim..
1950 DP %52.68 1954 DP %57.61 1957 DP %47.88
CHP %39.45 CHP %35.36 CHP %41.09
Soru: Siyasal hayatta engellenmedigi sure icerisinde DP neden, CHP'ye gore daha basarili olmustur? Halktan bu kadar destek gormesine ragmen,N.H.Ran'in siirlerinde ele aldigi sosyal olgular ne kadar gercektir?..
Yoksa Sayin N.H.Ran
Halka ragmen,halk icin midir?!!!
Son söz:
Cumhuriyeti uflesen yikilacakmis gibi gosterip,komplo teoriler ureterek,icraatsizlik dolayisiyla soyut kavram siyaseti yaparak varabileceginiz hicbir nokta yoktur.Millet iradesini sandiga yansitip,kimin hakli kimin haksiz oldugunu gozler onune sermistir.Ama N.Hikmet Ran'in da siirlerinde ustu kapali olarak belirttigi gibi
Bu millet salaktir!! |
|
| 
| hailsematary | Jul 25, 2007 8:26am | bi dakka bi dakka,
"
..
Sizin gibi N.H.Ran'in da goremedigi bir gercegi hatirlatalim..
..
"
,
"
..
Cumhuriyeti uflesen yikilacakmis gibi gosterip,komplo teoriler ureterek,icraatsizlik dolayisiyla soyut kavram siyaseti yaparak varabileceginiz hicbir nokta yoktur...
..
"
siz bastan onyarginizi koymussunuz zaten.. beni zerre kadar taniyor musunuz ki ne dusundugum konusunda bu kadar kesin konusabiliyorsunuz?
cok bilmisliginizi bir kenara birakin ve karsinizdakini tanimadan at gozluklerinizi takip da bir sablona sokmaya calismayin.. (bu ulkenin en cok cektigi seylerden biri bence, karsisindakini bir kaliba koyup "sakalli mi, kesin seriatci, zaman mi okuyor, gerici bu gerici; aa cumhuriyet mi okuyor, vay komunuz; hmm, kupe mi takmis, amerikan usagi, ab ozentisi.. v.s. ..)
insanlari belli bir kaliba sokmaya calismayin lutfen..
secim sonuclari hakkinda yorum yapmiycam..
sadece calip cirpan, memleketini ucuz anlasmalarla satan, sonra televizyona, meydanlara cikip da gozumuzun icine baka baka yalan soyleyen siyasi parti liderlerinin melek gibi tanitilmasini; "demokrasinin yildizlari" diye lanse edilmelerini sahsen sindiremiyorum..
Halka hizmet etmek, calmak cirpmaksa, devlete gelir getiren sirketleri, ortakliklari satmaksa; alti bos bir "pembe ekonomi tablosu" yaratip faizleri dusurmekse, evet bunu akp cok iyi yapiyor..
dedigim gibi secim sonuclari hakkinda birsey soylemiyorum; Akp'nin basarisidir, halk secmistir, ama bu Akp'nin dogru seyler yaptigi anlamina gelmez..
laiklik uzerine ise; bu konuda da akp elinden gelenin en iyisini yapiyor bence.. o unlu kurbaga testi uygulaniyor.. yavas yavas ortam hazirlaniyor, insanlar laiklik sayesinde elde ettigi haklari yavas yavas onemsememeye basliyor.. yarin oburgun ickiden ve giyim kusamdan dem vuracaklar.. "yasak" degil de "rica olunur" tabelalari gundeme gelecek.. vs.. vs.. umarim yanilirim ve umarim yavas yavas isitilan kazanin icinde reflekslerimizi tamamen kaybetmeyiz..
v.s. v.s....
cok sey yazilir bu konuda.. yazacaginiz kisisel olan (size cevap hakki dogmus) konular disinda genel durum hakkinda baska birsey yazmiyacagim.. yazmaya gerek duymuyorum cunku.. bu haliyle Turkiye cok guzel.. onumuzdeki 10 sene icinde akp demokratligini(!) savunanlarla gunumuz ahval-i seraitinden rahatsiz olanlardan hangilerinin rahatsiz oldugu ortaya cikacak.. |
|
|  | 2265573 | Jul 25, 2007 9:19am | Fazla agresif gordum seni!!! Guclu muhalefet olma durumunu (Pardon! İktidar demeliydim!!! ) ''ukalalik'' isnatiyla etiketledigini gordum.
Ekonomiyi kimlerin ''pembe'' olarak nitelendirip,basma kalip haline getirip ,sakiz gibi agzindan dusurmeyenleri de bilir bu mantiksiz(!) millet!!
Sandigin kadar ukala degil,tahmin edemedigin kadar mantiksizim aslinda!!!
Son olarak hakaret boyutuna ulasan soyut isnatlarda bulunmamani diliyorum senden..Elit kesme de pek yakistiramadim dogrusu... |
|
| 
| Ruthless87 | Jul 25, 2007 2:07pm | haha adam onyargilari olmadigini ve darbe karsiti oldugunu soyluyo sen hala Akpli olmayan demokrat degildir gibi bir dusturla atip tutuyosun.
Bu memlekette AKP, CHP ve MHP den baska partiler var. Bir insan Akp ye oy vermemisse CHPli veya elit olmak zorunda mi? Buyrun Akp ye oy vermedim ve Akp nin politikalarinin yanlis oldugunu dusunuyorum. Bu CHP nin dogru oldugu anlamina gelmez.
Secimler icin soylecegime gelince, halk her zaman oldugu gibi iktidar gormek istedigine degilde, otekisi iktidara gelmesin diye oy veriyor. Baraj yuzundende 3 parti var, cogu insan baraji gecemez diye baska partiye oy atmadi. CHP ve MHP siddet yanlisi olunca tek kalan AKP oldu. |
|
| 
| pislick | Jul 25, 2007 4:07pm | Ruth onun atip tuttugu yok ama senin yazip cizdigin kendin cal kendin oyna havasinda oldugun dogru.Gundeme baglilik diye birsey var degil mi? Azinlik psikolojisi ile dalmisin hemen olaya.
Dur ben anlatiyim sana
Turkiyede her iki kisiden birine,dogal olarak banada yoneltilen bir sacma sapan elestiri var,arkadasta ona tepkisini dile getirmis.Sokaktaki adam salaklar,gerizekalilar bunlar der,Ozmen gibi entellektuellerde mantiksiz seyler der.Tabi sen uzayda yasiyosunuz,anlamamisin.Takip et gundemi biraz..
Hangi partiye oy verirsen ver,desteklemeyebilirsinde ama saygisizlik yapma,yapmayin..Biri bakiyorum bidakka bidakka diye digeri kahkalar atarak baslar lafa.. Bu ne yaa!
Halkin yuzde 47si bu partiye oy vermis politikalarina uygundur muhrunu vurmus.Onu da gec.Artik olay olmak yada olmamak meselesi haline gelmis(x partisi ve digerleri)Sen hala halk iktidar olarak gormek istedigine degilde otekisi iktidara gelmesin diye oy veriyor gibilerinde akla-mantiga sigmaz laflar ediyosun ya PES..
Siz RTE'nin begenmediginiz o kasimpasaliligini fazlasiyla hakediyosunuz yani.Hadi her akpliye saygisizlik ediyosunda unutmaki onlari topladiginda bu ulkenin yarisina tekabul ediyor.Millete etmek bare.
Aaaa fazla mi ileri gittim,afedersin!
O kadar karalama kampanyasi yapildi,haksizliklara maruz kaldi basbakan ama yinede tek basina iktidara hem de oylarini arttirarak geldi.Hicte korkusu yoktu yani.Tek basina iktidar olamazsam cekilirim diyecek kadar icraatlarina kendisine gueveniyodu.Saygisizlik yapacaginiza,dusunun bence.Siyasi hayatimizda bu basariya ulasmis kac parti lideri var.Belki sen begenmezsin ama sunu bir kenara yaz..
Adnan Menderes,Turgut Ozal gibi Recep Tayyip Erdoganda tarihe gecer.Kim bilir belki sevmediginiz o adamin ismini birgun okullara verirler de senin cocuklarin,torunlarin orada okur,ne biliyim ismini tasiyan caddelerden gecer,parklarinda dinlenir. |
|
| 
| Ruthless87 | Jul 26, 2007 6:11am | Uzayliligim veya uzaysizligimi katma isin icine...ben sadece o kadar demokratlarsa indirsinler %10 u o zaman gorelim diyorum. Bu olayda nasil CHP yle birlestiler. Hala da dusunuyorum, Ulusalcilar gelmesin diye verdi cogu kimse, (bana gore). Bu benim kendi yorumumdur. Benim kimseyi sucladigim veya elestirdigim felan yok ama sen beni iyi suclamissin. Ben ne kimseye geri zekali dedim, nede kimseyi sucladim her hangi partiye oy verdigi icin. Onyargili olma lutfen. Bence asil secimleri AKP kazandi diye ona buna laf sokmaya calisir bir halin var.
"O kadar karalama kampanyasi yapildi,haksizliklara maruz kaldi basbakan ama yinede tek basina iktidara hem de oylarini arttirarak geldi"
dogrudur. Hatta bunlarin oylarini arttirmaya etkiside olmustur, ben yalan demiyorum. Son 10-20 yila bakarsak, AKP nin %15-20 oyu zaten garanti var. nasil MHP nin %10-15 varsa, nasil CHP nin %10-20 varsa. Onemli olan kararsiz olan ve oyunu "Bos" vermek istemeyen secmeni cekebilmesiydi ona da soyledigim gibi CHP ve MHP yardim etti. Su ana kadar kotu bisey soylemedim ben, tamam kazandiniz afferin. Tarihe gecen her insan iyi midir? Insanlar Kenan Evren'in ve bir cok degerli katliam sorumlusu insanlarin isimlerini verdigi yerde okuyor, Recep Tayyip Erdogan'in isim onlarin yaninda o kadar beni ilgilendirmiyor. |
| |
| |
|